Letecký rok u Medvědů aneb měníme se (od základů)

Co všechno se u Medvědů za tento rok změnilo...
Marie Haklová 29.09.2018 • před 6 lety

Možná to taky znáte – děje se toho tolik a v tak rychlém sledu, člověk by měl denně o čem mluvit. A tak si říká: „Udělám si na to čas, aby to sdílení informací za něco stálo.“ Nebo: „Počkám si, až bude všechno hotovo, abych to řekl všechno najednou.“

Pravda je taková, že formulka „udělám si čas“ v Medvědí dílně tento rok skoro nefunguje. Tolik se toho stalo a tolik se toho děje, že vůbec nevím, odkud vlastně začít! A druhá holá pravda – hotovo nebude nikdy. Vždycky je co zlepšovat, přicházejí nové nápady, které navazují na ty staré, mele se to pořád dokola a donekonečna.

Ale už se přestaneme skrývat v brlohu smiley a napíšu Vám dneska, co se u nás všechno stalo.

  1. Jak už jste možná četli v článku o Quiet book, vyřadili jsme některé výrobky z našeho Medvědího portfolia. Hledali jsme způsob, jak je zachovat, ale v současné chvíli nevíme jak. Ale nevzdáváme se a vymýšlíme, jak na tyto úspěšné produkty postupně navázat novými.

  2. Dotáhli jsme všechno k certifikaci našich výrobků. Nebylo to levné, nebylo to jednoduché, ale zvládli jsme to! V tuto chvíli tedy můžeme slavnostně prohlásit, že všechny naše výrobky nesou označení CE a jsou v souladu se specifikovanými normami. Odpovídají normě ČSN EN 71, č.1-3 o nezávadnosti a bezpečnosti a Vyhlášce MZ ČR č.84/2001 Sb.

  3. V té divoké době přípravy na certifikaci jsme lehce pozměnili technologii – vyměnili jsme kovové komponenty na pytlíkách a taky kovové zapínání mřížek. Nově máme speciální Medvědí knoflíkvýrobního družstva knoflíkářů Styl, který je z netradičního materiálu – COROZO. Je to upravený kokosový ořech, který se pyšní podobnou pevností jako plastový knoflík, ale třeba na rozdíl od dřevěného knoflíku se dá prát. Pro nás bylo nejdůležitější jedno – není to plast!

  4. Máme nový eshop! A my doufáme, že se Vám u nás bude pohodlněji nakupovat a že v eshopu najdete všechno, co hledáte. Kdyby ne – nebojte se nám napsat, odpovíme, najdeme řešení. Naskladňujeme, jak se jenom dá a jak stíháme. Kdyby Vám něco chybělo, a moc jste to chtěli, napište, pořád platí, že si zakládáme na osobním přístupu k našim zákazníkům.

  5. Navázali jsme velmi úspěšnou spolupráci s Lucií Urbančíkovou z Mamafaktura.cz a společně dali dohromady brožuru k černobílým kostkám. Je to hravá brožura, kde se dozvíte, jak hraním si s kostkami můžete dál rozvíjet své děti, včetně specifikace, v jakých oblastech je rozvíjíte. Tomu, co jsem tušila, když jsem hračku vymýšlela, dala Lucie odborný rámec. Brožura je nadupaná a máme z ní opravdu radost!

  6. V době, kdy jsme začali připravovat brožuru, nás napadlo, že by si i produkt zasloužil nové jméno, originální, neotřelé, jenom naše. A jeden název pro všechny varianty hračky – ať už černobílé kostky, nebo ty barevné. A tak se zrodil CUBEEK [Kubík], první medvěd naší Medvědí rodinky hraček. Každý, kdo si teď objedná Cubeeka, dostane k tomu brožuru „Cubeekova mozková tělocvična pro začátečníky“, která vznikla právě spoluprací s Lucií Urbančíkovou.Cubeek

  7. A ještě jedna změna kolem Cubeeka – oslovili jsme chráněnou dílnu Pytlíčky s.r.o. a na Cubeeka nechali ušít pytlíky právě u této dílny. Jsou konstrukčně trochu jiné, než jsem doposud šila já, ale věřím, že se Vám budou líbit a že jako my budete mít radost z této spolupráce pro dobrou věc.

  8. Kolem vzniku Cubeeka jsme se začali intenzivně zamýšlet i nad ostatními hračkami z Medvědího portfolia. Snažíme se je vytunit, aby se z nich staly multifunkční hračky, které budou mít více jak jedno využití. A postupně se docela přirozeně a vlivem lidí, kteří Medvědy obklopují, přesouváme i do sféry vzdělávacích pomůcek pro naše děti. Chceme to udělat tak, aby se děti hrou s hračkami něco naučily a Vy měli v ruce hračku i pomůcku, kterou můžete vzít všude s sebou. Tímto směrem jsme se teď vydali a další novinky budou už brzy.

  9. Od začátku srpna fungujeme nově jako s.r.o. Jsme v tom čím dál tím víc spolu, celá medvědí rodina. Přineslo to s sebou spoustu výhod, ale také máme před sebou dost věcí, se kterými se musíme poprat. Tak nám držte palce wink.

  10. CUBEEK si zasloužil nový vizuální kabátek, proto jsme začali naše produkty fotit s Eliška Šestáková – fotografie a retuše. Postupně máme v plánu změnit vizuál i ostatních produktů.

  11. Máme nové puzzle! Autorkou ilustrace je opět Lucie Fričová. Tentokrát nese název „betlémská cesta“, je na výšku, má 24 dílků a opět je koncipováno tak, aby na každém kousku puzzle něco bylo. Děti tak mají radost z každého kousku puzzle každý den adventu, vyzkoušeno! wink

  12. Nejnovější a nejčerstvější zpráva – máme nové Adventní pohádky pro malé medvědy 2018! Opět jsme dali dohromady partu 11 maminek, tatínků, tet a strejdů, babiček a kamarádek, kteří napsali 24 pohádek pro všechny děti kolem nás.

 

Nekončíme, další novinky jsou na spadnutí, ale jako vždycky – dokud to není všechno hotovo, ještě to nemusí na 100% vyjít. Tak si zbytek necháme zatím pro sebe a v pravou chvíli dáme vědět.

Děkujeme, že nám držíte palce. Tento rok je pro nás hodně intenzivní a plný výzev. A my doufáme, že se na konci ohlédneme a budeme moct říct: stálo to za to.

Krásné podzimní dny!