Jsme součástí projektu Darujeme české Vánoce

Zapojili jsme se do projektu Darujeme české Vánoce a jsme jeho hrdou součástí. Jedná se o aktivní podporu českých tvůrců, kteří se vlivem celostátní karantény opět ocitli v nelehké situaci. Kde všude nás v rámci tohoto projektů můžete najít?
Marie Haklová 01.12.2020 • před 3 lety

Možná jste zaznamenali, že letos v říjnu vznikla iniciativa Darujeme české Vánoce. Jedná se o aktivní podporu českých tvůrců, kteří se vlivem celostátní karantény opět ocitli v nelehké situaci a hrozilo, že to mnoho z nich zabalí. Nebudeme vám lhát, ani my jsme se necítili zrovna “za vodou”, proto jsme se do projektu nadšeně zapojili. Stejně jako ostatní tvůrci jsme i my letos přišli o možnost prezentovat se na veletrzích, jarmarcích a trzích. Letošní rok jsme se tak neukázali ani na jedné offline akci.


 

S velkou radostí celou dobu sledujeme, jak se zakladatelkám Hance Šormové (Tuláčkův svět) a Janě Kuntošové (Vesnické dobroty) podařilo neuvěřitelné – i když na začátku počítaly v ideálním případě s několika tisíci fanoušky nové skupiny s myšlenkou podpory českých tvůrců, v současné chvíli je ve skupině přes 37 tisíc fanoušků a další stále přibývají.

Naplňuje mě to nadějí, že v Čechách lidem není jedno, co se stane i s malými podniky, drobnými rodinnými firmami (jako jsme my), s českými živnostníky a tvůrci. Myšlenkou projektu je podpořit se navzájem – nakoupit dárky od českých tvůrců, podpořit tak českou ekonomiku, udělat radost sobě a dát tvůrcům jeden další důvod neskončit a snažit se dál.

V projektu jsme využili snad všechny možnosti, které se nabízely, proto nás najdete v katalogu tvůrců i v katalogu produktů - konkrétně v katalogu hraček, katalogu knih a mezi papírenským zbožím. Katalogové listy určitě doporučujeme prozkoumat, trochu připomínají nabídky velkých hračkářství. A nově si o nás můžete přečíst článek i na blogu tvůrců.

 


Mám to štěstí, že Hanku „znám“ už nějakou dobu (byť virtuálně) a vím, že letošními Vánoci to určitě nekončí. Hanka je tahoun a tak trochu blázen (což tak většinou u lidí jejího ražení být musí), který z ničeho umí udělat velký projekt, o kterém se mluví. Jsem zvědavá, co všechno nás ještě čeká.

Jsme Hance a Janě moc vděční. Mohly pracovat jen na svých projektech, ale místo toho obětovaly svůj čas a své pohodlí pro ostatní. Vytvořily kolem sebe tým lidí, kteří pracují snad nepřetržitě. Klobouk dolů!

Na závěr ještě musíme zmínit akci, které jsme se v rámci Darujeme české Vánoce zúčastnili – adventní kalendář českých tvůrců. Rádi bychom vás tam pozvali zvlášť ve středu 2. 12. 2020, protože na vás čeká SLEVA 24 % na obě naše pohádkové knížky!

 


 

Bude to jediná sleva, kterou Malí medvědi letos před Vánoci vyhlásí, tak ji nepropásněte. Pro nás je tento den významný, protože zároveň slavíme výročí toho, že jsme se před devíti lety stali rodiči a svět se nám úplně změnil. 

Držíme palce projektu Darujeme české Vánoce. Jsme hrdí, že jsme jeho součástí, a těšíme se, co všechno nás ještě s tímto týmem čeká!

 

Marie Haklová

 


Štítky